2008. január 14., hétfő

A szeretet paradicsomának meghódítása




http://www.youtube.com/watch?v=VJdsCm2PV80



A 80-as évek vége felé járunk. Egy lány és egy fiú találkozott egy bulin, és mindjárt egymásba szerettek. A lány vidéken tanult, így csak hétvégenként találkoztak. A lány egy nagyon érzékeny termtés volt, csendes, türelmes, és a legfontosabb volt számára a szeretet. Tisztelte az egyszerű becsületes embereket, és mindene volt a gyönyörű Alföld ahol élt. Sokszor megállt a határ szélén ahol hatalmas sík vidék, búzaföldek, és csend honolt. Ekkor mindig annyira szabadnak érezte magát. Később felnőttként ahányszor eljött ide soha sem ment be addig a házba, míg meg nem állt itt. Ilyenkor újra és újra az a gyerekkori boldogság fogta el, és elfelejtett mindent amit megszerzett magának és ami nem adott neki örömet.



Egy idő múltán a fiú magányában egy másik lány karjai között kötött ki. Szerelme ezt megtudván, a fiú könyörgése ellenére szakított vele. Azonban mikor senki sem látta, hónapokig nap mint nap siratta szerelmét. Teltek az évek, és lassan a középiskola vége felé, a lány visszaköltözött szüleihez, ugyanabba a vásrosba ahol a fiú is lakott. Ismét találkozgattak, és folytatódott minden ahol abbahagyták. A lányt a fiú szülei nagyon szerették, és szinte már a leendő menyükként kezelték. A fiú nagy elhatározásra jutott, és megkérte a lányt legyen a felesége. A lány nagyon szerette, de ennek ellenére sok törprengés után, nemet mondott. Mint értelmiségi családból származó, tanulni akart még, és sikeres lenni az életben. Emiatt megint vége lett a kapcsolatnak. Azonban a lány később megismerkedett egy fiúval, és nagy szerelem lett belőle. Hozzáment ehhez a fiúhoz. Előző szerelme azóta is várt rá, és mikor ezt megtudta, elvett ezután egy hónap múlva egy lányt. Az a nő ma is a felesége és boldogan élnek. Később megszakadt a kapcsolat köztük messze költöztek egymástól.



A lány házassága boldogtalanná vált. Két gyerekük született. Közben a Ő állandóan tanult, már két diplomája volt, mire észbekapott, hogy végleg tönkrement ez a kapcsolat. Szinte belebetegedett ebbe, de összeszedte magát, és elindult a karrier építésének útján. Nemsokára igen fontos, és felelősségteljes munkája lett, rengeteg ember mindennapjai függtek a döntéseitől. Egyre elismertebbé vált a szakmájában, és ez nagyon imponált neki. Végre arra haladt az életben amire fiatal korától vágyott. Azonban mikor hazament rosszul érezte magát, és nagyon fájt neki a magány. Számtalan "hódolója volt" de Ő mindenkit visszautasított, és csak a gyerekeinek szentelte mindennapjait. Nagyon jó anyagi körülmények közé került, mindent megadott a gyerekeinek amit csak lehetett.

Egyszer azonban, jött valaki, aki olyan nagy hatással volt rá, hogy a végén a felesége lett. Először nagyon boldogok voltak, de ez a kapcsolata is megromlott.Az anyósa nem engedte el a fiát, és gyűlölte a menyét. Az asszony a végén mindig egyedül volt otthon, a férje durva lett, Elváltak. Közben a lány újabb diplomát szerzett, még nagyobb karriert csinált. De újra boldogtalan volt. Ő azt hitte hogy boldog, szórakozni járt, nagy baráti társaságában mindig vidáman töltötte az idejét.

Egy napon felment az IWIW-re. Nagyon elcsodálkozott, mert első szerelme jelölte be ismerősnek. Eszébe jutott minden, a fiatalsága, az az életforma amit magának választott, az ami annyira boldogtalanná tette. Már régen tudta, hogy sem a karrier sem pedig a pénz, a gazdagság nem ér semmit, ha nincs szeretet, a legönzetlenebb cselekedetek is enélkül csak "rideg gyémántokként tündökölnek".

Most azonban mindennél erősebben tudatosodott benne, hogy milyen nagyot tévedett. Lehet, hogy akkor a szerelmet kellett volna választania, és most nem lenne társtalan. Jó ideje már, hogy nincs kedve a bulizásokhoz, valami a lelkében megváltozott egy ideje. Rájött, hogy mindez csak arra jó, hogy a valóságot beárnyékolja, és mulandó szivárványt helyezzen a szeme elé. Most mintha megállt volna az idő, valaminek talán egy korszaknak, egy útnak vége lett, és ez a hajó nem megy tovább, elérte a partot, és ki kell szállnia. De innen tovább kell mennie, hogy meghódítsa lelkének szűzföldjét, ahova élete elején elindult. És ez nam más mint a SZERETET földje.